لیلا علی قلی زاده

خواب را فراموش نکنید.(بیست و پنجمین ایده از صد و یک ایده توسعه فردی برای زندگی بهتر)

خواب را فراموش نکنید.

اثرات منفی کم خوابی

به هم ریختن چرخهٔ خواب، عملکرد طبیعی سیستم بدن را مختل می‌کند. یادگیری، حافظه، بنیه، سلامت عمومی و روحیه همگی تحت تأثیر مدت و کیفیت خواب هستند. 

 

خواب به بدن و مغز اجازه می‌دهد، دوباره انرژی تحلیل رفته‌شان را به دست آورند و خود را ترمیم کنند که این مسئله بسیار حیاتی است.

طبق نظریات، یکپارچه‌سازی حافظه، پردازش اطلاعات، رشد فیزیکی، ترمیم عضلات و بی‌شمار پردازش دیگر حین خواب اتفاق می­افتد. خواب برای تقویت سیستم ایمنی و کمک به بدن در مبارزه با بیماری نیز ضروری است.

گاهی پیش می‌آید که برای انجام کاری در مدت‌زمان محدود، از ساعت خواب خود می‌زنیم. در این مواقع سطح عملکرد ما به‌شدت پایین می‌آید. با خستگی تمام اصرار به انجام آن کارداریم. درنهایت به علت کمبود خواب، نتیجه موردنظر اصلاً خوب به نظر نمی‌رسد.

 در دوران دانشگاه، بسیاری از دانشجویان عادت داشتند که شب‌های امتحان را بیدار بمانند. این قبیل دانشجویان تنها می‌توانستند سؤالاتی را جواب بدهند که بر اساس خوانده‌هایشان، موضوعی حفظ کردنی بود و اگر همان موقع سؤالی تحلیلی به آن‌ها ارائه می‌شد، بیشترشان از حل کردن آن سؤال به دلیل خسته بودن مغزشان، بازمی‌ماندند.

اگر خوب نخوابیم، روز بعدی را هم از دست خواهیم داد و به‌جای انجام درست‌کارها، مایل هستیم که جایی را پیدا کنیم و لم بدهیم و با گوشی‌مان بازی کنیم. همچنین نداشتن خواب کافی روی خلق‌وخوی مان و تصمیماتمان تأثیر می‌گذارد.

کم‌خوابی به‌مرورزمان باعث افسردگی هم می‌شود.

بارها پیش‌آمده است که در اوقاتی که خواب کافی نداشتم به‌شدت زودرنج شده و کوچک‌ترین انتقادی از جانب خانواده‌ یا دوستان می‌تواند اوقاتم را تلخ کند.

بی خوابی آستانه تحمل مان را پایین می آورد. همچنین می تواند منجر به تصمیم گیری های اشتباه هم شود.

کم‌خوابی قوه تحلیلتان را هم پایین می‌آورد؛ نمی‌توانید علت ناراحتی‌تان را بیابید. روز بعد، بعد از خوابی کافی، متوجه می‌شوید تمام ناراحتی‌تان از بی‌خوابی‌تان بوده است.

راه حل هایی برای برطرف کردن کمبود خواب

بنابراین بیایید از همین امروز به نکات زیر توجه نمایید:

  • سر ساعت معینی به رخت خواب بروید.
  • تمام عواملی که ممکن است، چرخه خوابتان را به هم بریزد را حذف کنید.
  • اگر صبح زود بیدار می‌شوید، در طول روز حتماً ساعتی را به خواب نیمروزی اختصاص دهید.

 

 

نوشته شده توسط لیلا علی قلی زاده

 

لیلا علی قلی زاده

2 پاسخ

  1. ایده‌ات بسیار کارا و با اهمیت است . از نظر علمی نیز خیلی خوب به آن پرداخته‌ای . آفرین به تو و ایده‌هایت 👏🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.