لیلا علی قلی زاده

زندگی هدفمند

 

انتخابم برای کلمه‌ی سال ۱۴۰۴، زندگی هدفمند بود. نباید هیچ روزی از زندگی هدر رود. هر گامی  بایستی در جهت رسیدن به هدف باشد. نوشتن، مطالعه و یادگیری همه باید در جهت رسیدن به هدفی مشخص باشد.

صبح به صبح با یادآوری کلمه‌ی سال روز را می‌آغازیدم و در پایان روز از خودم می‌پرسیدم که آیا قدمی در راه رسیدن به اهدافم برداشته‌ام؟ گاهی جواب مثبت بود و گاهی یک نه بزرگ و تلخ.

اشکال کار کجا بود؟ نادیده گرفتن تعطیلات

تعطیلات زمان مناسبی برای برنامه‌ریزی کاری نیست. بایستی برنامه‌ای خاص داشته باشد. برنامه‌ی مختص آن با قابلیت انعطاف‌ بیشتر. برنامه‌ی روزهای عادی زندگی با برنامه‌ی تعطیلات متفاوت است. به خیالم چون قصد سفر نداشتیم و دید و بازدیدها هم کم بود، می‌توانستم برنامه‌ای مثل روزهای دیگر داشته باشم، ولی موقع نوشتن برنامه، حواسم به ملال اعضای خانواده نبود. معلوم است که همه‌ی ‌ما نسبت به اعضای خانواده تعهدات و وظایفی داریم. در اوقات دیگر می‌توانیم به سادگی زمان‌های بیشتری را به خودمان اختصاص دهیم، ولی در تعطیلات این کار تقریباً غیرممکن است. همیشه نمی‌توان «نه» گفت. باید به تعهداتی که نسبت به اعضای خانواده داریم، پایبند باشیم. اگر رسیدن به هدف منجر به نادیده گرفتن خواسته‌های خانواده باشد، ارزشی ندارد.

گاهی که خواسته‌های اطرافیان محدود بود، تمام ساعات روزم مفید و هدفمند بود. گاهی هیچ چیز آنطور که می‌خواستم پیش نمی‌رفت. بیشتر اوقات در برابر عوامل ناخواسته‌ی بیرونی وا می‌دادم. روزهای بدون برنامه بیشتر بود. این بی‌برنامگی و عدم رسیدن به هدف روز، با ناامیدی و دلسردی همراه می‌شد. این ناامیدی تنها به این علت بود که من تعطیلات و شرایط ویژه‌اش را نادیده گرفته بودم.

برنامه‌ریزی باید با توجه به شرایط و موقعیت باشد. ایدئالیسم ممکن است باعث تضعیف عزت نفس شود.

باید پذیرفت که گاهی برخی عوامل برنامه‌هایمان را دستخوش تغییر می‌کنند. مهم این است که روز بعد بر اجرای برنامه‌ها پایبند باشیم. عدم اجرای اصولی برنامه در یک روز، نباید منجر به نفی کل برنامه شود. دست‌یابی به اهداف یک شبه ممکن نیست. اهداف بزرگ می‌توانند باعث ناامیدی و دلسردی شوند. اگر آن هدف بزرگ را به اهداف کوچک‌تر بخش کنیم، راه رسیدن به آن هدف هموارتر خواهد شد. زندگی هدفمند یعنی ضمن تعریف یک هدف بزرگ برای کل سال، ماه‌ها، هفته‌ها و روزها را هم به اهداف کوچک‌تری در راستای رسیدن به آن هدف بزرگ برنامه‌ریزی کنیم و در جهت رسیدن به اهداف استمرار داشته باشیم.

نوشته شده توسط لیلا علی‌قلی‌زاده

لیلا علی قلی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.