لیلا علی قلی زاده

قدردان باشید.(سی و ششمین ایده از صد و یک ایده توسعه فردی)

قدردان باشید.

سپاسگزاری از تمام کسانی که به‌نوعی در زندگی شما نقش دارند و کاری برای شما انجام داده‌اند، باعث می‌شود که حس خوبی داشته باشید. انسان‌های قدردان و سپاسگزار، راضی‌تر، خوشبخت‌تر و اجتماعی‌تر از افرادی هستند که با دقت تمامی جهات منفی زندگی خود را موشکافی و بایگانی می‌کنند؛ اما جهات مثبت را نادیده می‌گیرند.

قدردانی خوشحالی ایجاد می‌کند و این خوشحالی چرخه‌ایست که از کسی که ما را خوشحال می‌کند شروع می‌شود و دوباره به خود او ختم می‌گردد. قدردانی، تبلور کوچکی از مهر و در سطوح بالاتر نماد کاملی از عشق است.

قدرشناسی مشروط و منوط به توجه، دید و نگرش به درون خود است. بدون یک توجه واقعی نمی‌توان به وجود تعداد بی‌شماری از رخدادهای تکراری که به نفع ما در جریان است پی برد و آن‌ها را دید. سعدی شاعر سده ششم و هفتم هجری، در دیباچه گلستان به شرح نعمت‌هایی پرداخته است که خداوندگار به همه آدمیان اعطا کرده است و ما انسان‌ها فراموش می‌کنیم که بابت این نعمت‌ها، خدا را شکر بگوییم. سعدی می‌گوید هرچقدر هم که شکر گذار باشیم نعمت‌هایی که به ما اعطاشده بیشتر از آن است که بتوانیم همه را شکر کنیم و عمرمان کفاف نمی‌دهد؛ اما انسان موجودی است که به خود مغرور شده و هر نعمت یا لطفی که به او ارزانی شده را حق مسلم و طبیعی خود می‌داند و دیگر شکر گذاری بابت نعمت را فراموش می‌کند. ما نه‌تنها نسبت به خداوند که باید نسبت به دوستان، آشنایان و خانواده خود هم قدردان باشیم.

قدردانی باعث می‌شود که ما اجتماعی‌تر  به نظر برسیم و از روابط خود با دیگران لذت ببریم.

هیچ‌کسی فردی که قدردان نیست را دوست ندارد؛ اما در مقابل انسان‌های قدردان به‌شدت دوست‌داشتنی هستند.

در روابط خود با دیگران، لحظاتی را به یاد بیاورید که قدردان زحماتشان بوده‌اید، سعی کنید احساس و چهره طرف مقابلتان را به یاد بیاورید. وقتی با یک قدردانی کوچک رابطه‌ای بهتر را تجربه می‌کنیم، چرا این لطف را از خودمان و دیگران به سبب کبر و غرور دریغ می‌کنیم.

برای اینکه به اهمیت قدردانی در زندگی‌تان پی ببرید پیشنهاد می‌کنم کتاب معجزه شکر گذاری  نوشته راندا برن را بخوانید و به تمرین‌هایش موبه‌مو عمل کنید. مدتی بعد اثرات قدردانی و شکر گذاری در زندگی‌تان به‌وضوح دیده می‌شود.

 

نوشته شده توسط لیلا علی قلی زاده

 

لیلا علی قلی زاده

3 پاسخ

  1. در ابتدای ایده‌ات گفته‌ای قدردانی از کسانی که در زندگی ما نقش داشته‌اند و کاری کرده‌اند (تا ما خوشحال شویم) باعث می‌شود تا خوشحال شویم و احساس خوبی داشته باشیم . من می‌گویم این خوشحالی چرخه‌ایست که از کسی که ما را خوشحال میکند شروع می‌شود و دوباره به خود او ختم می‌گردد . قدردانی ، تبلور کوچکی از مهر و در سطوح بالاتر نماد کاملی از عشق است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.